- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát krájený mražený | 400 |
Vejce celá průměr | 55 |
Česnek | 6 |
Strouhanka | 50 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4330 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 195,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1443 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 65, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Necháme vykapat špenátový protlak. Dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, strouhanku, hrubou mouku a česnek. Zamícháme na hustší kaši. Ve vroucí vodě zkusíme uvařit jeden nok, vytvarovaný lžičkou. Pokud se nerozvaří, ale celý vyplave, vaříme asi 3 min. Pokračujeme uvařením všech ostatních. Podáváme se sýrovou omáčkou, nebo s uzeným masem a smaženou cibulkou a salátem z kysaného zelí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.